groco
Groco - Leen Buntinx
Lemmet modellen Afdrukken E-mailadres

 

Het juiste mes voor een optimaal komfort !

Voor de verschillende werkzaamheden bij het bereiden van voedsel zijn steeds andere messenvormen nodig.

Met de vakuitdrukking "Snede" wordt de snijkant van een mes bedoeld.

Er zijn de volgende verschillen:

4522_23_short

Mes met een gladde snede
Met een gladde snede krijgt u een absoluut zuiver snijprofiel. Niets rafelt. Messen met een gladde snede worden gebruikt voor het snijden van zowel hard als zacht materiaal: vlees, groenten, fruit. Ook voor het schillen gebruikt u een mes met  gladde snede.

4149_short

Messen met een kartel - of golfsnede
Het mes met regelmatig aangebrachte kartels in het lemmet vergemakkelijkt het snijden van voedsel met een harde korst ,bijvoorbeeld: brood, tomaten, het zwoerd van spek...

4524_23_short

Messen met kuiltjes
Bij het snijden ontstaan aan de aangebrachte verdiepingen in het mes luchtblaasjes. Daardoor blijft het materiaal niet aan het mes kleven. Met het kuiltjesmes snijdt u zeer dunne plakjes zoals het bij ham of zalm gewenst is.